Hopp til innholdet
Even Enger og Øyvind Strønes - suksess med dyrefor
Suksess med dyrefor: Even Enger og Øyvind Strønes fra Trøgstad har gjort stor suksess med produksjon av høy til kanin og hest.

Lokale bønder satser høyt på dyrefor

Siden oppstarten til «To Gode Naboer» i 2001 har Trøgstad-bedriften skapt flere arbeidsplasser i hjembygda. Nå gleder gründerne Even Enger og Øyvind Strønes seg over suksess i utlandet.

– Å se drømmen sin bli til virkelighet er veldig spennende. Da vi startet opp var det bare oss to. Siden har vi har vokst jevnt og trutt i 17 år, sier Even Enger (42). 

Da han og kameraten Øyvind Strønes (42) begge skulle ta over driften av familiegårdene som ligger i nærheten av hverandre bestemte de seg raskt for å satse på produksjon av høy til hest og kanin.

Det har de ikke angret på. 

Leverer til hele Norge

Gjennom et godt samarbeid med Trøgstad Sparebank har de to gründerne fått på plass et moderne produksjonsanlegg. 

I tillegg til Even og Øyvind jobber fire andre med produksjonen året rundt.

Bedriften leverer nå dyrefor over hele Norge, og i 2016 begynte de også å eksportere til Sverige.

– Det å begynne med eksport til Sverige har nok vært et av høydepunktene så langt. Stort sett har det jo vært snakk om import til Norge, så det er gøy å gå mot strømmen, sier de to vennene med et smil.

Lanserer Trøgstad Sparebank Drivhus for lokale gründere

Banksjef Lars André Dingstad-Eriksen i Trøgstad Sparebank gleder seg over fremgangen til «To Gode Naboer».

– For en lokal sparebank er det viktig å støtte opp om lokale gründere som vil bidra til næringsutvikling. Even og Øyvind har vist hvordan man kan ta bedriften sin videre steg for steg og det har vært en glede for oss å kunne hjelpe til med rådgivning og finansiering.

For å kunne hjelpe enda flere som går rundt og drømmer som sin egen bedrift, har banken opprettet Trøgstad Sparebank Drivhus.

Lokalt næringsliv, lokale lag og foreninger kan nå benytte seg av gratis kontorplasser i første etasje av bankens lokaler på Skjønhaug. I tillegg vil det bli muligheter til kurs og oppfølging fra bankens rådgivere. 

– Dette er et tilbud som skal være åpent for alle, uansett om man drømmer om å starte sin egen frisørsalong, en industribedrift eller trenger plass til å jobbe. Vi vet at det er mange som går med en gründer i magen, men er usikre på hvordan de skal gå frem, sier Dingstad-Eriksen.

Trøgstad Sparebank har vært en god støtte 

Even og Øyvind er veldig fornøyd med støtten fra Trøgstad Sparebank. 

"Banken har vært positive hele veien og forsøkt å hjelpe oss så godt de kan. Vi har følelsen av at det er en styrke å ha en rådgiver som kjenner oss godt og kjenner til produksjonen vår", forteller Even og Øyvind. 

Sammen ser de lyst på fremtiden.

– Utviklingen i fremtiden avhenger jo av hva vi klarer å levere og volum. Markedet er presset også i forhold til hvor mye jord vi får tak i til å produsere høy.

Men vi synes det er spennende at vi har begynt å eksportere til Sverige og å se om det kan øke. Og vi er heldige som får jobbe med noe vi brenner for, sier de med et smil.

GOD STØTTE: Trøgstad Sparebank har vært positive hele veien og forsøkt å hjelpe oss så godt de kan. Vi har følelsen av at det er en styrke å ha en rådgiver som kjenner oss godt og kjenner til produksjonene vår, sier Øivind Strønes og Even Enger.

Om Trøgstad Sparebank Drivhus

 Trøgstad Sparebank Drivhus består av lokaler på ca. 170 kvm som inneholder arbeidsplasser, kontorer og møterom. Disse vil bli lånt ut gratis til lokale lag, foreninger og næringsliv.

Les mer om Drivhustilbudet her.