Hopp til innholdet
Kjetil Myhrvold

Kjetil gikk skolelei og startet for seg selv - nå omsetter han for 13 millioner

– Jeg er stolt over at jeg har klart å oppfylle målet mitt og å skape arbeidsplasser i hjembygda.

Kjetil Myhrvold (29) har travle dager på sin bedrift Båstad Mekaniske Verksted. Siden starten i 2008 har bedriften vokst gradvis og i dag er det ti ansatte som jobber med å lage trapper og andre konstruksjoner til byggeprosjekter og industri over store deler av Østlandet.

– En typisk arbeidsdag for meg start klokken fem, et par timer før resten av gutta kommer inn og produksjonen begynner. Deretter går det i ett med bestillinger og oppfølginger hele dagen, men det er bare moro, sier han med et smil. 

Droppet ut av skolen

 Etter første år på videregående valgte han å slutte, fordi han var skolelei. Isteden tok han jobb på et mekanisk verksted. Snart kom drømmen om å starte for seg selv.

Det har han ikke angret på.

– Det har selvfølgelig vært noen ganger jeg har tenkt «hva er det jeg driver med?». Men jeg er stolt over at jeg har klart å oppfylle målet mitt og å skape arbeidsplasser i hjembygda.

God støtte fra banken

 Helt siden starten har Kjetil samarbeidet med Trøgstad Sparebank om finansiering. Han legger ikke skjul på at banken har vært en god støtte.

– I denne bransjen kan det være mange krevende prosjekter, som til tider krever store utlegg. Da er det godt å kunne ha en bank i ryggen, som ligger i nærheten og kjenner oss. Trøgstad Sparebank har stilt opp for oss når vi har trengt det.

Nå ønsker Kjetil å gjøre en ny drøm til virkelighet ved å flytte bedriften inn i nye næringslokaler.

– Innen fem år håper jeg at vi har et eget verkstedbygg på 1500 kvadratmeter. Vi ønsker å etablere oss på en næringstomt, men vil gjerne være i bygda.

Satser på lokale gründere

 Banksjef Lars André Dingstad-Eriksen i Trøgstad Sparebank sier at banken ønsker flere lokale gründere som Kjetil å etablere seg.

– Vi vet det er mange som går med en drøm i magen om å starte for seg selv. Derfor vil vi bidra med det vi kan.

I første etasje på bankbygget på Skjønhaug har banken nå innredet kontorplasser som vil bli lånt ut gratis til lokale lag, foreninger og næringsliv.

– Vi vet dette er noe mange ønsker og oppfordrer så mange som mulig til å benytte seg av den nye muligheten. I tillegg til lokalene, vil banken arrangere kurs og tilby gratis rådgivning til de som vil starte for seg selv.

– Må brenne for det du gjør

 Kjetil Myhrvold har et godt råd til alle som går med en gründer i magen.

– Du må brenne for det du gjør og andre ting må kanskje settes vent mens du satser. Det kan bli mange lange dager i oppstartsfasen.

– Det er også viktig å yte god service hele veien. Folk kommer til oss fordi de vet at vi er fleksible og kan kaste oss rundt. Men jeg har aldri angret på at jeg valgte å satse på drømmen min, sier han. 

«Trøgstad Sparebank Drivhus» består av lokaler på ca. 170 kvm som inneholder arbeidsplasser, kontorer og møterom. Disse vil bli lånt ut gratis til lokale lag, foreninger og næringsliv.

Les mer om Drivhuset her.