Hopp til innholdet
Trøgstad Sparebank Arena

Trøgstad Sparebank Arena

... er navnet på det nye idrettsanlegget på Skjønhaug.

Torsdag 12. september 2018 besluttet et samlet kommunestyre i Trøgstad kommune å sette av 13,5 millioner kroner til oppgradering av stadionanlegget på Skjønhaug.

Samtidig har kommunen og fotballklubben inngått en avtale med Trøgstad Sparebank, som innebærer at området vil bære navnet Trøgstad Sparebank Arena etter oppgraderingen.

Saxe Frøshaug og Lars Andrè Dingstad-Eriksen signerer avtale.

Det var et enstemmig kommunestyre, som gikk inn for å sette av midler til oppgradering av området.

– Vi er glade på vegne av innbyggerne i Trøgstad, som nå får et helt oppdatert anlegg med muligheter for friidrett, fotball, volleyball og håndball. Anlegget vil dessuten gli inn som en helt naturlig del av vårt flotte oppvekstområde på Skjønhaug og bli benyttet flittig av skoler og barnehage, sier ordfører Saxe Frøshaug. 

Team Ingebrigtsen

 Det var i forbindelse Sparebanklekene i år, og besøk fra Team Ingebrigtsen, det ble klart for alle hvor dårlig forfatning anlegget var i. Dette satte i gang et stort engasjement blant lokalbefolkningen i Trøgstad og i kommunen. Resultatet blir nå et flott rekrutteringsanlegg for friidrett og kunstgressbane for fotballen.

Gjert Ingebrigtsen synes det er flott hvis Team Ingebrigtsens tilstedeværelse under Sparebanklekene i sommer har bidratt til at barn og unge vil få et bedre trenings- og aktivitetstilbud i lokalsamfunnet. Han uttaler også at de gjerne kommer til åpningen av Trøgstad Sparebank Arena og Sparebanklekene i 2019.

Sparebanklekene

– Vi synes det var stort å markere 30 års jubileum for Sparebanklekene med besøk av Team Ingebrigtsen. Dessverre kunne vi ikke tilby spesielt gode forhold for verken de eller de andre deltagerne. I etterkant har vi lagt merke til et stort lokalt engasjement, for å oppgradere området, uttaler banksjef Lars André Dingstad-Eriksen.

– Da kommunen tok kontakt med oss, for å få til et samarbeid om det økonomiske, var vi umiddelbart positive. Banken gir en million kroner til oppgraderingen og vi ser fram til å invitere Team Ingebrigtsen til åpningen av Trøgstad Sparebank Arena og Sparebanklekene i 2019, forteller Dingstad-Eriksen.

Ny kunstgressbane

Trø/Bå FK er svært fornøyde med at stadion området nå skal rustes opp. At det i tillegg blir kunstgressflate, betyr selvfølgelig mye for oss som fotballklubb. Det er med på å sikre oss mer stabile treningsforhold i en større del av året, og betyr at vi kan tilby våre tre hundre fotballspillere på tjueto lag mer treningstid. Med to kunstgressflater, sandvolleyball, løpebaner og andre friidrettsaktiviteter, to hallflater i Trøgstadhallen samt barne-og ungdomsskole i umiddelbar nærhet, ligger alt til rette for et fantastisk lærings -og aktivitetsmiljø for bygdas befolkning, sier Geir Paulshus og Geir Ødeby fra Trø/Bå Fotballklubb.

– Trø/Bå FK retter en stor takk til en handlekraftig ordfører og et like handlekraftig kommunestyre, samt Trøgstad Sparebank, avslutter de to.