Hopp til innholdet
Jente med solbriller

Boliglån for unge 
  • Ekstra god rente for deg mellom 18 og 34 år
  • En fast rådgiver som hjelper deg 
  • Mulighet til å låne inntil 100 % av kjøpesummen

Start boligdrømmen her

Skal du kjøpe bolig og er under 34 år? Med boliglån for unge får du ekstra god rente på boliglån. 

Med Boliglån for unge kan du låne opptil 100 % av kjøpesummen med tilleggssikkerhet. Uten tilleggssikkerhet kan du låne opptil 85 % av kjøpesummen.

Hvorfor bør du velge oss?

Som en engasjert lokalbank har vi god kunnskap om lokalsamfunnet og er derfor mer fleksible enn de større bankene. Vi jobber hardt for å finne løsninger som passer for økonomien din, og vi støtter deg gjennom hele boligprosessen. Hos oss får du en fast rådgiver som du lett kommer i kontakt med, og som kjenner deg og dine behov.

Det er enkelt å søke lån hos oss. Vi henter inn informasjon om deg automatisk, og du kan status på behandlingen av lånesøknaden din digitalt. 

Søk om Boliglån for unge eller et finansieringsbevis i dag.

Kontakt meg om boliglån

Elin Ljunggren

Elin Ljunggren

Finansiell rådgiver

69 82 49 30

Fredrik Frøshaug

Fredrik Frøshaug

Avdelingsbanksjef Askim/Finansiell rådgiver

69 82 40 40

Hanne Brenna Jamissen

Hanne Brenna Jamissen

Finansiell rådgiver

69 82 42 64Spørsmål og svar om boliglån for unge

Hovedregelen er at du må ha 15% av boligens verdi i egenkapital, men hvis du har tilleggssikkerhet kan du få låne inntil 100 % av kjøpesummen. Tilleggssikkerhet betyr at vi tar pant i annen eiendom, for eksempel dine foreldres hus, som sikkerhet for lånet. 

Jo mer egenkapital du har, jo mindre vil du måtte låne, og jo lavere vil renten være. Egenkapital kan være oppsparte midler som for eksempel BSU, sparepenger eller arv.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Her gir vi deg en guide på hva vi vurderer hvor mye du kan låne til bolig.

Ønsker du å ta opp et større lån enn du har egenkapital eller betjeningsevne til, trenger du en kausjonist eller en medlåntaker, for eksempel foreldrene dine.

Kausjonist brukes ofte for å kompensere for manglende sikkerhet, altså egenkapital, mens en medlåntaker kan brukes for å øke lånerammen din.

  • En kausjonist stiller med sikkerhet for deg, som regel i egen eiendom. En kausjonist er ansvarlig kun for den delen av lånet det er stilt sikkerhet for.
  • En medlåntaker derimot, tar opp lånet sammen med deg og dere er sammen juridisk ansvarlige for hele lånet. 
Hvis du har foreldre som kan og ønsker å hjelpe deg inn i boligmarkedet kan de stille som medlåntaker på lånet ditt. Da vil vi se på både din og dine foreldres inntekt og gjeld når vi vurderer lånesøknaden din. 

Både hovedlåntaker og medlåntaker er ansvarlig for at hele lånet tilbakebetales, det vi kaller solidarisk ansvarlig.

Ønsker du å ta opp et større lån enn du har egenkapital eller betjeningsevne til, trenger du en kausjonist eller en medlåntaker, for eksempel foreldrene dine.

Kausjonist brukes ofte for å kompensere for manglende sikkerhet, altså egenkapital, mens en medlåntaker kan brukes for å øke lånerammen din.

  • En kausjonist stiller med sikkerhet for deg, som regel i egen eiendom. En kausjonist er ansvarlig kun for den delen av lånet det er stilt sikkerhet for. Viktig at den som stiller som kausjonist er godt informert om hvilke ansvar og forpliktelser det innebærer. 
  • En medlåntaker derimot, tar opp lånet sammen med deg og er sammen juridisk ansvarlige for hele lånet. 

Hvis du har en god venn du kan tenkte deg å bo med kan det være en løsning å kjøpe noe sammen. Med to inntekter vil dere kunne få et høyere lån enn du får alene. 

Hvis dere kjøper bolig sammen er det viktig å avtale om dere skal eie leiligheten likt, eller om den ene skal eie mer. Ulik inntekt og ulik egenkapital kan påvirke dette. En tydelig avtale om lånekostnader og andre boutgifter er viktig for å unngå uenighet i etterkant.

Aktuelt om boliglån for unge

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.