Hopp til innholdet
Blid gutt med grønn genser som holder mammaen sin i hånden
De største skattene fortjener den beste forsikringen.
Barneforsikring

Tre gode grunner til å forsikre barnet ditt

Gi barna dine og familien din tryggheten og beskyttelsen de fortjener.

Du er kanskje flink til å forsikre tingene dine, men hva med det kjæreste du har?

Skulle noe skje med barna dine, er det ikke alltid det offentlige helsevesenet strekker til. For når sykdom eller ulykker får langsiktige konsekvenser, kan det ramme hele familieøkonomien og snu hverdagen helt opp ned.

Det er her en god barneforsikring kommer inn. 

«Barneforsikringen vår dekker familiens kostnader ved alvorlig sykdom eller skade, og sikrer dessuten barnets økonomiske fremtid om konsekvensene blir langvarige», forklarer Inger Sofie Landgraff, produktsjef i Eika Forsikring. 

Vår barneforsikring dekker blant annet:

Medisinsk invaliditet

  • Arbeidsuførhet
  • Behandlingsutgifter ved ulykke
  • Dagpenger i forbindelse med opphold på sykehus
  • Behov for langvarig pleie / omsorg
  • Tilpasning av bolig og tilskudd til tekniske hjelpemidler

Hva er egentlig en barneforsikring?

En barneforsikring gir deg økonomisk hjelp på kort sikt og økonomisk støtte på lang sikt hvis barnet blir utsatt for en ulykke eller sykdom.

Se på forsikringen som et ekstra sikkerhetsnett som dekker utgiftene det offentlige ikke gjør.

Blir du nødt til å bli hjemme for å passe barnet ditt, bygge om på huset, betale for hjelp på hjemmebane eller oppholde dere lenge på sykehuset, dekkes dette av en barneforsikring.

Tre gode grunner til å forsikre barnet ditt

Når du først kjøper en barneforsikring, håper du selvsagt at du aldri skal få bruk for den. Men om det først blir nødvendig, skal du vite at barnet og familien får den hjelpen og oppfølgingen dere trenger.

1. Du får én bekymring mindre i en vanskelig tid 

Det er nok å tenke på om barnet ditt blir sykt eller skader seg alvorlig. Med en barneforsikring trenger du i hvert fall ikke å bekymre deg om det økonomiske.

2. Du kan fokusere på det som betyr noe 

Når livet blir snudd opp-ned er det nok av ting å sette seg inn i, og kamper som må vinnes. En barneforsikring kan for eksempel gjøre det mulig for deg å ta permisjon fra jobb for å tilbringe mer tid sammen med barnet ditt. 

3. Du gir barnet ditt en bedre fremtid

Barneforsikringen dekker blant annet utgifter til medisinsk behandling, reiseutgifter ved behandling og nødvendig tilpassing av hjemmet ditt. Barnet ditt står bedre rustet til å møte en annerledes hverdag 

Barneforsikringen vår er en kombinert sykdoms- og ulykkesforsikring og kan kjøpes fra barnet ditt har fylt tre måneder.

Den koster bare 236 kroner i måneden og du kan kjøpe den her.

Eksempler fra virkeligheten 

Her er noen eksempler fra sykdommer og ulykker hvor en privat barneforsikring kom godt med, hentet fra Finans Norge skadeforsikringsstatistikk for 2017.

Astma og allergi

En gutt på seks år fikk diagnosen kraftig astma og allergi. Via fylkesmannen fikk han utbetalt 180 000 kroner fra forsikringen fordi han er erklært ti prosent varig medisinsk invalid. I tillegg dekket forsikringen tilpasning av bolig med 185 000 kroner.

Epilepsi

En gutt på to år fikk diagnosen epilepsi. Familien fikk utbetalt 1,2 millioner kroner da han ble erklært 50 prosent varig medisinsk invalid. Foreldrene fikk også utbetalt dagpenger på 56 000 kroner for de seks ukene gutten var innlagt på sykehus.

Brannskade

En jente på 14 år ble alvorlig brannskadet på skoletur da en gassbrenner eksploderte. Familien fikk blant annet økonomisk erstatning for reiseutgiftene, i tillegg til dagpenger for de 30 dagene jenta ble liggende på sykehuset. Dette bidro til at far kunne ta permisjon fra jobben for å være på sykehuset med datteren sin.