Hipp hurra for Rosita!

Jubelen står i taket når Rosita Eliassen ankommer øvingslokalet til Eureka Amatørteater i Fetsund, uvitende om at i dag blir det en øving utenom det vanlige.

For ti år siden bestemte hun og Einar Kristian Marsøe seg for å starte en teatergruppe for barn og ungdom i Fetsund. Siden starten har nye barn strømmet til for å bli med på oppsetninger som blant annet «Peter Pan», «Shrek» og «Jungelboken».

Les mer om Trøgstad Sparebank Gavefond og søk støtte her

 

-Hurra for deg, du fikser det aller meste!

Iført fargerike kostymer fremfører de rundt 30 medlemmene i alderen åtte til atten år en spesialkomponert sang for å hylle sin trofaste støttespiller.

-Dette var skikkelig overraskende. Dere er en herlig gjeng barn og ungdommer, sier Rosita idet hun får blomster og klemmer fra de lokale skuespillerspirene.

-Fantastisk å kunne være en annen person
Rositas datter Andrea Eggen (18) ble med i Eureka da hun var åtte år gammel og fikk raskt med seg venninnen Alida Mortensen (16).

-Å spille teater er fantastisk, det er gøy å kunne forsvinne fra det virkelige liv iblant og gå inn i en annen person. Også er det gøy å at vi kan være med på dette sammen, er jentene enige om.

Alle skuespillerne øver en gang i uken, i tillegg til at de har en helgeøving i måneden, hvor både øvinger og det sosiale står i fokus.

I tillegg engasjerer teatergruppen seg i nærmiljøet blant annet ved å delta på demenskafé, opptre på sykehjem og å delta på kulturuka i Fetsund.

Andrea og Alida beskriver miljøet i Eureka som et unikt sted, hvor barn og eldre ungdommer omgås naturlig på tvers av aldersforskjellene. Mye av æren gir de til Rosita.


POPULÆRE LEDERE: Rosita Eliassen og Einar Kristian Marsøe har vært med i ledelsen av Eureka Amatørteater siden starten for ti år siden. Det setter Alida Mortensen (bak, t.v.) og Anrea Eggen stor pris på.

Hun er en fantastisk reservemamma for hele gjengen. I Eureka er vi flinke til å snakke om ting. Det kan hende at man er uvenner med noen på utsiden, også blir man venner igjen når man kommer inn her, fordi vi er avhengige av å spille på lag, sier jentene.

Vet du om et godt formål i nærmiljøet som trenger støtte? Start din egen innsamlingsaksjon på lokalverdi.no!

Roser innsatsen fra foreldrene
Rosita sier fagansvarlig Einar Kristian Marsøe og de forskjellige foreldrestyrte gruppene skal ha mye av æren for de vellykkete forestillingene og det gode miljøet.

-Da vi startet opp for ti år siden hadde vi aldri drømt om at det skulle vare så lenge. Men her jobber vi tett sammen, for vi har mange engasjerte foreldre i alle foreldregruppene istedenfor kulisser og alt mulig annet.

En viktig del av støtten kommer også fra Trøgstad Sparebanks gavefond. Gjennom flere år har teatergruppa mottatt tilsammen 100 000 kroner.

-Trøgstad Sparebank er opptatt av å bidra til å styrke kulturelle aktiviteter for barn og unge i Trøgstad og Fetsund. Eureka Amatørteater står for positive verdier, som engasjerer mange barn og voksne. Det vil vi gjerne støtte. Sammen bygger vi lokalmiljøet, og det er takket være ildsjeler som Rosita at vi får til dette, sier banksjef i Trøgstad Sparebank, Lars André Dingstad-Eriksen.

Rosita sier støtten fra Trøgstad Sparebank er veldig viktig for gruppen.

-De pengene gjør det enklere å satse på gode produksjoner, for det koster penger å drive med teater. Det betyr veldig mye for oss, sier hun.

Gode venner

GODE VENNER: -Det er kjempegøy å spille teater, sier Eureka-medlemmene Linnea Mortensen (11) og Mathea Bekken Solberg (10).

Kanskje fører støtten og den lokale stå-på-viljen til at en av Norges fremtidige teaterstjerner kommer fra Fetsund. Flere av de unge skuespillerne legger nemlig ikke skjul på at de kunne tenke seg en karriere på scenen når de blir voksne.

- Jeg vil helt klart drive med skuespill når jeg blir eldre. Det finnes mange veier inn i skuespilleryrket, men i Eureka har jeg blitt vant med musikaler. Så kanskje jeg satser på å bli musikalartist. Det er en stor drøm for meg, sier Alida Mortensen med et smil.