Vi leser daglig nyheter om krig og økte strømpriser, dyrere drivstoff, høyere renter og rekordhøy inflasjon. Mye har endret seg siden i fjor da vi var midt i en pandemi. Du har muligens allerede merket de økte kostnadene på lommeboken og kanskje har du også endret ditt forbruksmønster? 

Feriepenger kan være en fin anledning til å spare litt ekstra. Ta derfor en titt på tipsene våre, enten du ønsker å komme i gang med sparing eller du ønsker å øke sparingen din, før du tar deg en velfortjent sommerferie. 

Hvis du ønsker å prate med en av våre dyktige rådgivere, kontakt oss så finner vi et tidspunkt som passer. Du er velkommen til oss i banken eller vi kan gjennomføre møtet digitalt – begge deler er helt gratis! Kontakt oss om fondssparing

«It’s not about timing the market, it’s about time in the market» 

Slik kan feriepengene dine vare litt lenger:

Betal regninger og dyr kreditt

Det er alltid lurt å tilbakebetale dyr gjeld først. Betal derfor tilbake dyre smålån og utestående kredittkortregninger. Da kan du spare mye i rentekostnader hver måned. Få også oversikt over hvilke regninger som kommer og sett penger til side på en sparekonto. Dette kan være baksmell på skatten eller strømregninger for høsten.
Hvis det er aktuelt å fylle opp BSU-kontoen din, kan jo kanskje litt av feriepengene brukes til dette. Les mer om BSU. 

Opprett en bufferkonto 

Sett av litt penger på en egen sparekonto, en såkalt bufferkonto. På denne måten har du penger i bakhånd hvis det skulle knipe litt. Sett opp et automatisk trekk, gjerne på samme dag som du mottar lønn, og fortsett å spare utover høsten. Les mer om banksparing.

Last ned Smartspar få kontroll på fondssparingen din 

Børsene er urolige, og analytikere antar at det vil være slik en stund fremover. Det kan oppleves utrygt å plassere pengene sine i aksjefond. Et ruglete aksjemarked kan likevel være et gunstig tidspunkt for å starte fondssparing eller å spare litt ekstra. 

Vi pleier å si «It’s not about timing the market, it’s about time in the market». Fondssparing innebærer å spare langsiktig og ikke om å «time» markedet. Ved å spare litt hver måned over tid vil du være i aksjemarkedet den dagen markedene snur og pilene peker oppover igjen. Da kan det være mulig å få med seg en fin gevinst på fondssparingen din. Ved å opprette en spareavtale med faste månedlige trekk, helst den dagen du mottar lønn, går sparingen av seg selv. 

Laster du ned spareappen Smartspar kan du ha full kontroll på sparingen din, enten du sparer på en sparekonto eller i fondssparing. Last ned Smartspar her hvis du ikke allerede har gjort det!


Vi har Norges mest fornøyde fondskunder - og bedre skal vi bli!

Sist, men ikke minst; Ta deg en velfortjent ferie

Det er viktig å lade batteriene når du har anledning, så ferie bør du ta hvis du har mulighet. En ferie trenger absolutt ikke tømme bankkontoen for at den skal være minnerik og vellykket, og her kan du lese mer om Norges vakreste bilturer.

GOD SOMMER ☀️⛵🍦