Historien
Trøgstad var tidlig ute med å etablere en sparebank. I 1846 tok en del bønder og andre det første skrittet til å invitere lokalbefolkningen i Trøgstad til å tegne et nødvendig grunnfond for å etablere en bank. 73 trøgstinger tegnet seg for til sammen 585 spesidaler og 1. mai 1847 var Trøgstad Sparebank og Laaneindretning formelt i gang.
I de første årene ble det holdt bankmøter i det gamle skolelokalet på Skjønhaug og i over 90 år holdt banken til her. I 1937 flyttet banken i egne lokaler på Skjønhaug, som ble pusset opp i flere omganger. I 2003 oppførte banken dagens lokaler, som ligger godt synlig på torget.
Trøgstad Sparebank har vært og er en viktig institusjon og midtpunkt i bygda. Den er med på å forme og utvikle lokalsamfunnet. Det som har preget Trøgstad Sparebank i 175 er en stabil organisasjon og forsiktige disponeringer. Banken har stått stødig gjennom kriger, kriser og andre urolige tider.
Selv om mye har endret seg i og rundt banken, står bankens formål fortsatt støtt: Trøgstad Sparebank skal være med å utvikle lokalsamfunnet sammen med innbyggerne, gjennom å støtte lokalt næringsliv, lokale lag og foreninger, samt være en trygg, god og lokal arbeidsplass. Sammen bygger vi lokalsamfunnet.


Jubileumsåret
Trøgstad Sparebank ønsker å feire sammen med lokalsamfunnet og inviterer derfor til stor konsert på torget på Skjønhaug juni i forbindelse med Kulturuka i Trøgstad og i Eika Fet Arena i oktober. Vi kommer i tillegg til å gjøre ekstra stas på Årskonferansen i Trøgstad i februar, Sparebanklekene i juni, Camp Trøgstad i september, kinodagen i Lillestrøm i desember og mye mer Vi anbefaler at du følger oss på Facebook for oppdatert informasjon.


Jubileumsgave
De siste 10 årene har banken delt ut mer enn 15 millioner kroner til lokale lag og foreninger, samt formål som utvikler lokalsamfunnet vårt. Her kan vi nevne bl.a. Eika Fet Arena, torget på Skjønhaug, Bankbrygga ved Gravstjern, Hedersbenkene, Bankscenen, Trøgstad Sparebank Arena m.m.
For jubileumsåret 2022 har styret besluttet ekstraordinær gave på en million kroner til de lokale tettstedene i gamle Trøgstad (Båstad, Havnås, Skjønhaug og Tosebygda). Denne gaven vi bli gitt via kommunens lokale verksteder og de lokale vellene. Dette kommer i tillegg til den årlige tildelingen.


Fremtiden
Bankens visjon er en Fremtidsrettet lokal sparebank. I tillegg til å ta vare på oppgaven vår med å bygge lokalsamfunnet, er det også viktig at banken ser fremover. Gjennom Eikaalliansen kan banken operere som en selvstendig liten sparebank og etterleve de krav og regler som gjelder for vår bransje. Alliansen bidrar også til at Trøgstad Sparebank kan få tilgang til internasjonal fundig på nivå med de store bankene, gode digitale tjenester og en stemme inn i viktige beslutninger.

I 2022 etablerte banken seg i Askim med Veksthuset. Dette er en samlokalisering med andre selvstendige kompetansebedrifter, for å kunne gi våre kunder den mest kompetente personlige rådgivningen. Vi har fortsatt stor tro på at personlig rådgivningen, sammen med gode digitale tjenester, er det mest fremtidsrettede for våre kunder.

Vi feirer våre første 175 i 2022 og ser fram mot de neste 175 årene.